Autodesk wijzigt licentiebeleid en stapt over naar ‘Named Users’

Op 7 mei 2020 stapt Autodesk over naar een ‘Named Users’ abonnementsmodel. Dit betekent dat licenties op naam van de gebruiker staan. Er worden twee abonnementen geïntroduceerd: Standard Plan en Premium Plan. Voor de meeste gebruikers is het Standard Plan interessant.

Het Premium Plan is bedoeld voor grote organisaties die licenties gebruiken op meerdere continenten. Het nieuwe abonnementsmodel heeft consequenties voor gebruikers van een permanente licentie (stand-alone of netwerk) met een maintenance contract en gebruikers van Multi-User subscriptions. Daarnaast stopt per 7 mei 2020 de mogelijkheid om permanente licenties met maintenance om te zetten naar subscriptions tegen gereduceerd tarief.

Trade-in programma
Vanaf 7 mei 2020 start Autodesk met een Trade-in programma. Dit houdt het volgende in:

Gebruikers met een stand-alone maintenance contract (SLM)
Indien uw contract in aanmerking komt voor verlenging, dan kunt u één stand-alone maintenance licentie inruilen voor één Single-User subscription (Standard Plan). Hiervoor betaalt u de prijs die momenteel geldt voor een maintenance verlenging. Tot 2028 kan dit contract verlengd worden tegen gereduceerde prijzen. Het Trade-in programma eindigt op 6 mei 2021. Indien u na 7 mei 2020 kiest voor maintenance verlenging, dan is niet meer mogelijk om het abonnement later alsnog voordelig in te ruilen.

Gebruikers met een netwerk maintenance contract (NLM)
Het Trade-in programma voor netwerk maintenance licenties is beschikbaar vanaf 7 augustus 2020. Indien uw contract in aanmerking komt voor verlenging, dan kunt u één permanente netwerklicentie inruilen voor twee Single-User subscriptions (Standard Plans). Hiervoor betaalt u de prijs die momenteel geldt voor een maintenance verlenging. Tot 2028 kan dit contract verlengd worden tegen gereduceerde prijzen. Indien u na 7 augustus 2020 kiest voor een maintenance verlenging, dan kunt u bij de volgende verlengingsmogelijkheid slechts één netwerklicentie inruilen voor één Single-User subscription (Standard Plan).

Autodesk biedt een ‘tussenoplossing’ voor klanten die een netwerk maintenance licentie hebben, waarvan het contract vervalt in de periode tussen 7 mei 2020 en 7 augustus 2020. Zij kunnen hun maintenance contract omzetten naar een Multi-User subscription. Op de volgende vervaldag kan dit abonnement dan ingeruild worden voor twee Single-User subscriptions.
Let op: maintenance contracten kunnen maximaal met één jaar worden verlengd of er kan gebruik gemaakt worden van het Trade-in programma. Op 7 mei 2021 stopt Autodesk definitief met het verlengen van maintenance plans.

Gebruikers met een Multi-User subscription
Indien uw contract in aanmerking komt voor verlenging, dan kunt u vanaf 7 augustus 2020 één Multi-User licentie inruilen voor twee Single-User subscriptions (Standard Plans). Hiervoor betaalt u de prijs die momenteel geldt voor de verlenging van een Multi-User subscription. Als u kiest voor verlenging in plaats van de Trade-in mogelijkheid, dan kunt u bij de volgende verlengingsmogelijkheid slechts één Multi-User subscription inruilen voor één Single-User subscription (Standard Plan).

Werken met oudere versies
Als u werkt met een stand-alone maintenance licentie en gebruik maakt van het Trade-in programma, dan kunt u gebruik blijven maken van voorgaande versies die u die u eerder heeft gedownload en geactiveerd. Als u een netwerk maintenance plan hebt of een Multi-User subscription en gebruik maakt van het Trade-in programma, dan mag u voor de meeste producten alleen met de huidige versie en drie voorgaande versies werken.

Stopzetting nieuwe Multi-User abonnementen
Vanaf 7 augustus 2020 stopt Autodesk met de verkoop van nieuwe Multi-User subscriptions. Het is dan alleen nog mogelijk om bestaande contracten met ‘maximaal één jaar te verlengen.

Wilt u meer weten over uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op: 020 – 314 44 10.

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid