Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor Revit, waarmee uiteenlopende taken uitgevoerd kunnen worden. Zo kunt u gegevens manipuleren, geometrie genereren, processen automatiseren en verbindingen tussen verschillende applicaties leggen. De eenvoudige en visuele structuur van de programmeeromgeving maakt het voor iedereen mogelijk om eigen ideeën in een script te verwerken. Dit draagt bij aan een sneller en beter ontwerpproces.

dynamo

Dynamo kan op de volgende manieren helpen bij uw dagelijkse workflow:


Repetitieve taken automatiseren
Taken die vaak herhaald moeten worden kunnen met Dynamo eenvoudig en snel uitgevoerd worden. Of dit nu simpele of ingewikkelde taken zijn. Met Dynamo kan veel tijd bespaard worden, doordat taken in enkele seconden kunnen worden uitgevoerd. Een vuistregel voor automatisering is dat als een taak meer dan vijf keer per dag moet worden uitgevoerd en langer dan een minuut duurt, het handig is om dit te automatiseren. 

Toegang tot uw gebouwgegevens 
Informatie is een heel belangrijk en groot onderdeel van BIM en Revit. Daarvoor staat tenslotte de 'I' in BIM. Het verkrijgen van gegevens is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn. Hoewel Revit vooruitgang heeft geboekt bij het verbeteren van de mogelijkheden, schiet het nog steeds tekort . Dynamo maakt dit proces veel gemakkelijker. Met Dynamo kan bijvoorbeeld een koppeling in twee richtingen gemaakt worden tussen het Revit model en Excel.

Meerdere ontwerpopties verkennen
Dynamo is ook een krachtig ontwerpinstrument. Met Dynamo wordt ontwerpen echt een proces doordat expliciet de generatieve ontwerpregels gedefinieerd worden. Het is mogelijk om honderden tot duizenden opties te definiëren.  

Test prestaties
Dynamo maakt het gemakkelijker om de bouwprestaties tijdens het ontwerpproces te simuleren. Hoewel simulatiegegevens geen vervanging zijn voor werkelijke, real life gegevens, biedt het wel een manier om ontwerpen te evalueren op basis van objectieve criteria. Snel bepalen welk ontwerp beter presteert, helpt de weg te wijzen naar een optimale oplossing. Computationele ontwerptools zoals Dynamo bieden een middel om deze bepaling tijdens het ontwerpproces te bepalen en niet alleen wanneer het gebouw klaar is. De prestaties zijn niet alleen beperkt tot het ontwerp van het gebouw. De benodigde informatie om te kijken hoe een ontwerp presteert, bij het oplossen van prestatieproblemen of het uitvoeren van kwaliteitscontrole kan met Dynamo gecontroleerd worden.

Denk computationeel
Dynamo vereist dat u een systematische benadering van werken heeft. Er moet logisch en 'stap voor stap' gedacht worden. Door een computerproces te gebruiken, codeert u het ontwerp of de workflow. Elke stap wordt een reeks instructies die kunnen worden geëvalueerd, herzien en verbeterd. Op dezelfde manier vereist elke stap specifieke parameters. Door na te denken over alle stappen van het probleem en rekening houdend met alle in- en uitgangen creëert u een proces dat kan worden begrepen en worden herhaald. 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij verzorgen ook Dynamo trainingen: Dynamo training.
Lees meer over het nieuwe ontwerpen: Het nieuwe ontwerpen door Eric Eelman.
Eric Eelman, onze Revit specialist deelt regelmatig tips & tricks op het gebied van Revit en BIM. Kijk voor zijn artikelen op: BIM nieuws

BIM software overzicht

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid