Revit en Photoshop klein

In iedere nieuwsbrief behandelt Eric Eelman Revit in combinatie met een ander pakket. Deze artikelen zijn ook op de website te lezen. Dit keer behandelt hij Revit in combinatie met Photoshop.

Het maken van afbeeldingen voor presentaties van een Revit project kan op verschillende manieren. Dit kan in Revit zelf, volledig met renderprogramma’s, (deels) met Photoshop (of vergelijkbare beeldbewerkingsprogramma’s) of een combinatie van verschillende programma’s. Zo kan een in Revit gemaakt model in V-Ray gerenderd worden en kunnen vervolgens in Photoshop mensen en wolkenlucht toegevoegd worden. Het bewerken van afbeeldingen uit Revit met Photoshop is nu nog makkelijker geworden door een nieuwe mogelijkheid van exporteren. Er is een nieuwe Style beschikbaar in Revit voor de Background in het Rendering dialoog. Wanneer Select Transparent gekozen wordt, kan een afbeelding met een transparante achtergrond geëxporteerd worden in PNG of TIFF formaat. Zonder de achtergrond vanuit Revit kan meteen een afbeelding van de gewenste lucht in een aparte laag achter de afbeelding geplaatst worden in Photoshop. Zo kunnen ook heel eenvoudig 2D omgevingselementen zoals mensen en planten voor of (deels) achter de afbeelding geplaatst worden. Tevens kan er gemakkelijk een bepaalde sfeer aan het plaatje gegeven worden.

Wanneer de afbeelding (ook) als Photoshop bestand (*.psd) wordt opgeslagen, heeft dit als voordeel dat gemakkelijk de laag van het ontwerp vervangen kan worden. Als bijvoorbeeld het gevelmateriaal in het ontwerp vervangen is, hoeft alleen opnieuw een nieuwe render met hetzelfde standpunt gemaakt te worden in Revit. Deze afbeelding hoeft dan alleen maar in het Photoshop bestand geplaatst te worden om een nieuwe variant van de visualisatie te maken.

Als u Photoshop skills hebt, dan werkt dit vaak sneller en makkelijker dan dat alles opnieuw in 3D aangepast moet worden.

Revit en Photoshop before kleinRevit en Photoshop after klein

Kijk voor een voorbeeld van de bewerking: Photoshop rendering for Revit.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10. 

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid