In de serie Revit & behandelt Eric Eelman, onze Revit specialist, Revit in combinatie met een ander pakket. Dit keer vertelt hij meer over Revit & Lumion. Het renderen van een Revit model kan op verschillende manieren. Één van de eenvoudigste is renderen met Lumion. Met dit programma is het mogelijk om zelf makkelijk en snel afbeeldingen en video’s te maken van hoge kwaliteit. Lumion wordt wereldwijd door veel professionals gebruikt om indrukwekkende visualisaties te maken.

Revit bestanden kunnen met de Lumion Plugin voor Revit soepel worden geïmporteerd. Deze Revit add-on maakt het mogelijk om via de Exporter het Revit model op te slaan in het collada (.DAE) bestandstype dat door Lumion gelezen kan worden. Let op: deze plugin werkt niet met Revit LT. Wel kan van het Revit LT model een dwg (of dxf) gemaakt worden. Deze kan vervolgens worden geladen in Lumion. De Lumion Plugin heeft een tweede functie: Lumion LiveSync. Hiermee kan een real-time live connectie tussen Revit en Lumion gecreëerd worden, zodat wijzigingen in het Revit model direct in Lumion beoordeeld kunnen worden.

 

Revit en Lumion

Vanuit Lumion kunnen afbeeldingen, video’s en 360 panorama’s gemaakt worden. Het geïmporteerde model kan hiervoor (indien gewenst) eerst verder aangevuld worden met bijvoorbeeld bomen, mensen en andere objecten. Lumion Pro beschikt standaard over een zeer uitgebreide bibliotheek met een grote variatie aan objecten. Voor het maken van video’s is het zelfs mogelijk om geluiden en bewegende personen toe te voegen. Het plaatsen van deze objecten gaat allemaal heel makkelijk en werkt zeer intuïtief.

De enige investering (naast de aanschaf van de software) die eventueel gedaan moet worden is het aanschaffen van hardware. Het feit dat Lumion eenvoudig werkt, betekent niet dat wat het programma doet eenvoudig is. Er is veel rekenkracht nodig om het programma soepel te laten draaien. Daarom zijn de systeemeisen redelijk aan de forse kant, maar dit geldt meestal ook voor de meeste 3D modeleerprogramma’s zoals Revit. Vaak zal een systeem waar Revit goed op draait ook zwaar genoeg zijn om met Lumion te kunnen werken.

Omdat Lumion bijna met alle 3D en BIM programma’s kan samenwerken is het een mooie aanvulling in elke workflow om ontwerpen te presenteren.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.

 

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid