Iedere nieuwsbrief besteedt onze Revit specialist Eric Eelman aandacht aan Revit in combinatie met een ander programma. Deze artikelen kunt u ook op de website lezen. Dit keer is het de beurt aan Revit en AutoCAD.

Iedereen in de bouw heeft wel eens te maken gehad met de term BIM. Wat is BIM? Wat houdt het in? Moet ik afscheid nemen van mijn huidige CAD programma? Dit zijn meestal de eerste vragen die opkomen als iemand de term BIM hoort.

BIM staat voor Building Information Modeling. Het is een werkmethodiek gebaseerd op een intelligent model voor planning, ontwerpen, bouwen en managen van gebouwen. Een Bouw Informatie Model bevat slimme objecten, waardoor wijzigingen direct in de betreffende tekeningen worden aangepast. Er kan makkelijk worden samengewerkt in één model. Hierdoor wordt de kans op fouten verkleind.

Revit is 3D BIM modeleer software waarmee bovengenoemde allemaal mogelijk is. Gelukkig kan Revit gebruikt worden in combinatie met AutoCAD. CAD tekeningen kunnen namelijk gekoppeld worden aan het model in Revit. Hierdoor kan de overgang van CAD naar BIM en dus van AutoCAD naar Revit geleidelijk worden ingevoerd. Stap voor stap kunnen de taken van AutoCAD worden ingevoerd in Revit. Een mooi voorbeeld hiervan is het maken van details. Het maken van details in Revit gaat iets anders dan in AutoCAD, maar u kunt de details (in het begin) blijven maken in AutoCAD en deze vervolgens op de juiste plek koppelen aan het Revit model.

AutoCAD is dus voornamelijk een tekentool om basisgeometrie te maken die objecten in de echte wereld moeten voorstellen. Revit daarentegen gebruikt een 3D digitaal model met objecten die alle informatie van de werkelijke onderdelen bevat. Hoewel beide ontwerpprocessen verschillend zijn kunnen AutoCAD en Revit wel degelijk samen gebruikt worden, doordat u AutoCAD bestanden kunt koppelen of importeren in het BIM model.

Om de huidige CAD workflow soepel over te laten gaan naar een BIM proces zijn de volgende pakketten beschikbaar:
AutoCAD, AutoCAD LT
Revit, Revit LT
AutoCAD Revit LT Suite
AEC Collection

Revit en AutoCAD

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 – 314 44 10.

Breadcrumbs

Privacy- en Cookiebeleid