ontwerp

ontwerp

ontwerp

ontwerp

visualisatie

visualisatie

visualisatie

visualisatie

presentatie

presentatie

presentatie

presentatie

Header SketchUp smoothening tools

In deze blog geven wij regelmatig handige tips over SketchUp Pro. Deze keer kunt u meer lezen over Smoothening tools: Smoove en Soften.

 
Smoove

Smoothening tools 1 SketchUp
De Smoove tool (Tool > Sandbox > Smoove) is onderdeel van de Sandbox Tools en kan gebruikt worden om soepele organische vormen te creëren. Met een muisklik kunnen vlakdelen binnen een opgegeven radius vervormd worden. Deze tool is dus oorspronkelijk bedoeld voor Sandbox oppervlakten, maar kan ook gebruikt worden (in plaats van Move) om bij andere vlakken delen te verplaatsen, zoals punten, lijnen en hele vlakken. De te verplaatsen afstand kan zelfs exact ingetypt worden. Het is heel eenvoudig om zowel Sandbox vlakken als andere vormen aan te passen zonder van functie te hoeven te wisselen.


Soften Edges

Smoothening tools 2 SketchUp

Een andere functie om vormen soepel te maken is de Soften Edges tool. Hiermee kunnen scherpe randen afgevlakt worden. Door op de betreffende randen (selectie van meerdere randen tegelijkertijd is mogelijk) te selecteren en vervolgens op de rechtermuisknop te klikken kan voor Soften worden gekozen en de randen worden direct afgerond. Wanneer alle randen in een groep of component afgerond moeten worden, dan kan dit zonder de groep of component te openen. Wanneer met de rechtermuisknop op de groep/ componenten geklikt wordt, dan kan direct Soften gekozen worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere groepen en/ of componenten te selecteren en in één keer de Soften functie op alle randen toe te passen. Dit werkt echter niet voor geneste groepen/ componenten. Via Window > Default Tray is de Soften Edges tool aan (of uit) te zetten in de Default Tray. Hier kan ingesteld worden hoeveel de randen (in graden) afgerond moeten worden.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10. 

Nieuws

Over MacroCad

  • MacroCad biedt integrale oplossingen op het gebied van 2D (CAD) tekenen, 3D modelleren, 3D visualisatie, 3D printing en workflow & beheer van het gehele ontwerpproces. Dit doen wij met veel kennis, ervaring en passie voor het vak. Het ontwerpproces kent vele toepassingen en elke toepassing vraagt om een eigen oplossing. Onze oplossing bestaat onder andere uit het verzorgen van trainingen, consultancy, implementatie, support en het leveren van software en hardware. Persoonlijk contact en service staan bij ons voorop.

Acties

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid