ontwerp

ontwerp

ontwerp

ontwerp

visualisatie

visualisatie

visualisatie

visualisatie

presentatie

presentatie

presentatie

presentatie

isometric Dimensions 600 SketchUp 2019

Trimble heeft SketchUp 2019.2 uitgebracht. Dit is de tweede desktop productupdate sinds de release van SketchUp 2019 in februari. Met behulp van de feedback van gebruikers op het forum is er gewerkt aan het verbeteren van de functies van SketchUp Pro 2019 en LayOut. Eric Eelman, onze SketchUp specialist deelt hieronder zijn bevindingen. 

Conclusie
Deze update kan met één woord worden samengevat: gebruiksgemak. SketchUp is intuïtiever gemaakt en nog leuker om te gebruiken. Wie houdt daar niet van? Met meer focus op verbeteringen van afbeeldingenexport, bruikbaarheid en een naadloze verbinding met LayOut. Voor een tussentijdse versie zijn er best een hoop wijzigingen doorgevoerd. Er wordt geprobeerd om SketchUp (en LayOut) continu te verbeteren om het meer intuïtiever, krachtiger en leuker te maken. Zie hieronder de verbeteringen.


Professionele outputverbeteringen
Het exporteren van afbeeldingen
2D graphics, rasterbestanden en animaties exporteren is nog beter geworden. U kunt nu de algemene lijndiktes van geëxporteerde afbeeldingen aanpassen met de nieuwe lijnschaalvermenigvuldiger in de exportopties dialogen. Voor deze verandering bleven lijndikten hetzelfde als de viewport waardoor de lijndikten te dun of te dik konden zijn. Ook kunnen .png afbeeldingen met transparantie geëxporteerd worden, zodat u kunt zien wat er zich achter de afbeeldingen bevindt terwijl u er mee werkt in een bewerkingsprogramma.

 line scale 0.5 600

Aanpasbare unit-instellingen
Uw model kan nu worden aangepast om verschillende eenheden te gebruiken voor zowel lengte, oppervlakte als volume. Bijvoorbeeld, in een model van een kamer kunt u mm voor de hoogte van een muur en m3 voor het volume gebruiken. Beschikbare typen zijn: inch, voet, millimeter, centimeter en meter.

Multiple units Sketchup 2019.2 600

 

Workflowverbeteringen 
Selectie omkeren: met deze nieuwe functie kunt u objectselecties omkeren. Dit maakt het eenvoudig om de items te selecteren en vervolgens de selectie om te keren. De toetsenbord shortcut voor deze functie is CTRL + SHIFT + I (Windows) of CMD + SHIFT + I (Mac).

 SketchUp 2019.2 afbeelding kastje 400

Importeren van bestanden
De dagen van het zoeken naar uw bestandsformaat in een lange lijst bij het importeren zijn voorbij. U kunt alle ondersteunde bestandstypen nu rechtstreeks in het venster van het model slepen. Standaard ziet u nu in het importscherm alle ondersteunde bestandstypen die beschikbaar zijn voor invoer. Bovendien brengen de DWG en DXF imports nu minder dubbele en slordige lijnen.

Gummetje
Hebt u ooit per ongeluk teveel in uw model gewist? Om gedetailleerde selecties makkelijker te maken zijn Alt (Windows) & Cmd (Mac) toegevoegd als toetsen om onbedoeld lijnen die per ongeluk gemarkeerd zijn tijdens het modelleren te deselecteren.

SketchUp 2019.2 afbeelding kastje gummetje 600

Doorsneden
Een doorsnede van een model maken zodat u in het model kan kijken is eenvoudiger gemaakt. Na het plaatsen van een doorsnede in een model wordt gevraagd om een naam op te geven. 

Stuur naar Lay Out
Het veelal niet gebruikte LayOut is ook verbeterd. U kunt uw modellen direct naar LayOut sturen vanaf de large Toolset in de linker werkbalk. 

Groot gebied invoer voor toevoegen locatie
Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een SketchUp Pro of Studio subscription. Als u een maintenance contract heeft, dan is de functie helaas niet te gebruiken. Met de functie kunt u gemakkelijk grote sites met hoge resolutie importeren. U kunt profiteren van deze nieuwe functie door bij de geolocatie gewoon een beetje uit te zoomen en vervolgens het gebied dat u wilt importeren te selecteren. Wees ervan bewust dat importeren van zeer grote gebieden met veel beeldmateriaal de prestaties in uw SketchUp model nadelig kan beïnvloeden. Bekijk de online help en ondersteuning om te zien hoe u gegevens het best kan verwerken. 


LayOut
De uitbreidingen voor LayOut zijn gericht op de verbetering van de algehele interactie voor bouwdocumentatie. Dit is vrij omvangrijk. De bruikbaarheid van LayOut is natuurlijker en meer in overeenstemming met SketchUp zodat het nog gemakkelijker is om te gebruiken. Bekijk hieronder de updates.

Professionele outputverbeteringen
Isometrische dimensionering
Het is nu mogelijk om lineaire afmetingen uit te lijnen met een isometrische gezichtspunt. Dit is een enorme verbetering. Aangezien een isometrische tekening een primaire type tekening in LayOut is, is dit soepeler en eenvoudiger gemaakt. U heeft nu de controle over extensielijnen, afstanden en u kunt afmetingen met isometrische hoeken uitlijnen.

isometric Dimensions 600 SketchUp 2019

 
Autotekst
Net zoals 'smart labels' kunt u nu tekst toevoegen aan dimensies zonder de automatische maatvoering te verbreken, zoals in SketchUp. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een muur wilt maatvoeren in uw model. U kunt aan de dimensie van een muur, het woord 'hoogte' toevoegen. De maat van de dimensie wordt vervolgens bijgewerkt als de meting wordt gewijzigd.

Tip: zorg dat de tekst een <> in zich heeft. Bijvoorbeeld, ‘hoogte <>’ zal ‘hoogte 132cm’ weergeven.

LayOut 600

Workflowverbeteringen
Roterende dimensies
Het kader van de tekst blijft uitgelijnd met de dimensies, ook al is deze geroteerd van een as. 

Sneller bewerken
Consistent met het gebruik in SketchUp, kunt u de returntoets gebruiken om SketchUp model views, groepen, dimensies of de labels te bewerken. Gewoon selecteren, druk op return (Enter) en begin met typen.

Kijk voor een volledig overzicht van de update op: product release notes for 2019.2
Downloadlink SketchUp Pro 2019.2: https://www.sketchup.com/download/all

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.

Nieuws

Over MacroCad

  • MacroCad biedt integrale oplossingen op het gebied van 2D (CAD) tekenen, 3D modelleren, 3D visualisatie, 3D printing en workflow & beheer van het gehele ontwerpproces. Dit doen wij met veel kennis, ervaring en passie voor het vak. Het ontwerpproces kent vele toepassingen en elke toepassing vraagt om een eigen oplossing. Onze oplossing bestaat onder andere uit het verzorgen van trainingen, consultancy, implementatie, support en het leveren van software en hardware. Persoonlijk contact en service staan bij ons voorop.

Acties

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid