ontwerp

ontwerp

ontwerp

ontwerp

visualisatie

visualisatie

visualisatie

visualisatie

presentatie

presentatie

presentatie

presentatie

De Outliner is een handige tool om de structuur van een SketchUp model te beoordelen. Ook kan de structuur snel en makkelijk worden aangepast. U vindt de Outliner via: Window > Default Tray > Outliner.

De Outliner is gekoppeld aan het tekenscherm waardoor wijzigingen in het tekenscherm ook direct worden doorgevoerd in de Outliner en vice versa. Als bijvoorbeeld een component in het tekenscherm wordt geselecteerd, dan wordt de weergave van dit component direct in de Outliner geselecteerd. Dubbelklikken op een component of groep in de Outliner zorgt er voor dat ditzelfde onderdeel in het tekenscherm geopend wordt en vervolgens bewerkt kan worden.

De Outliner geeft de naam van groepen en componenten op elk niveau van het model weer. Voor componenten worden vier vierkantjes getoond . Componenten worden gerangschikt op definitie, naam of objectnaam. Bij groepen wordt een enkele vierkant weergegeven. Groepen zijn gesorteerd op groepsnummer of naam (indien deze aan de groep is gegeven).

 

Outliner main level entities

De lijst in de Outliner kan in- en uitgeklapt worden door op de betreffende driehoekjes te klikken.
Bij het uitklappen van een groepslijst worden de geneste niveaus en onderdelen in de groep weergegeven.

Outliner Nesting down to fork. small

Omdat groepen en componenten op verschillende manieren geordend kunnen worden, kan de structuur van een model er onlogisch uitzien. Daarom wordt aangeraden om de structuur van het hoofdcomponent en geneste sub componenten "plat te slaan” zodat er een minimaal aantal geneste onderdelen is. 

 

Outliner expand all small

Groepen of componenten kunnen makkelijk versleept worden in de Outliner. Door geneste subcomponenten direct onder het hoofdcomponent te plaatsen wordt de structuur van het model vereenvoudigd. Ook kunnen via de Outliner onderdelen van naam veranderd of verwijderd worden. Een andere optie om de structuur de versimpelen is om de hoofdgroep of component te openen en de geneste componenten te exploderen. Hierdoor zal het onderdeel ook uit de lijst in de Outliner verdwijnen.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 – 314 44 10.

Nieuws

Over MacroCad

  • MacroCad biedt integrale oplossingen op het gebied van 2D (CAD) tekenen, 3D modelleren, 3D visualisatie, 3D printing en workflow & beheer van het gehele ontwerpproces. Dit doen wij met veel kennis, ervaring en passie voor het vak. Het ontwerpproces kent vele toepassingen en elke toepassing vraagt om een eigen oplossing. Onze oplossing bestaat onder andere uit het verzorgen van trainingen, consultancy, implementatie, support en het leveren van software en hardware. Persoonlijk contact en service staan bij ons voorop.

Acties

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid