ontwerp

ontwerp

ontwerp

ontwerp

visualisatie

visualisatie

visualisatie

visualisatie

presentatie

presentatie

presentatie

presentatie

Het modelleren en werken met kleine ruimten kan in SketchUp best lastig zijn, omdat regelmatig wanden en vloeren in de weg zitten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om  (tijdelijk) het plafond te verwijderen zodat alles van bovenaf te zien is. Een andere optie is om in de hoek van een ruimte te gaan staan. Maar er is een handigere manier. Eric Eelman, onze Sketchup specialist vertelt u meer:

 SketchUp werken in kleine ruimten 1SketchUp Werken in kleine ruimten 2

SketchUp heeft de mogelijkheid om vlakken aan twee zijden een ander materiaal toe te kennen. Hierdoor kan aan één zijde gewoon de afwerking gebruikt worden en aan de andere zijde een transparant materiaal gebruikt worden. Dit betekent dat het mogelijk is om van één kant door het materiaal te kijken. Vanaf de andere kant is gewoon een dicht vlak te zien. 

SketchUp werken in kleine ruimten 3

SketchUp werken in kleine ruimten 5SketchUp werken in kleine ruimten 6

Helaas verdwijnt dan wel de schaduw van dit object, maar er is een oplossing. In plaats van het gebruiken van een transparant materiaal uit de Materials Tray kunt u een volledige transparante png als texture importeren en op het vlak plaatsen. Hierdoor wordt het vlak transparant, maar gedraagt deze (voor de schaduw) zich als een ondoorzichtig vlak. Dit materiaal kan vervolgens op elke vlak gebruikt worden voor hetzelfde effect.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 – 314 44 10.

Nieuws

Over MacroCad

  • MacroCad biedt integrale oplossingen op het gebied van 2D (CAD) tekenen, 3D modelleren, 3D visualisatie, 3D printing en workflow & beheer van het gehele ontwerpproces. Dit doen wij met veel kennis, ervaring en passie voor het vak. Het ontwerpproces kent vele toepassingen en elke toepassing vraagt om een eigen oplossing. Onze oplossing bestaat onder andere uit het verzorgen van trainingen, consultancy, implementatie, support en het leveren van software en hardware. Persoonlijk contact en service staan bij ons voorop.

Acties

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid