ontwerp

ontwerp

ontwerp

ontwerp

visualisatie

visualisatie

visualisatie

visualisatie

presentatie

presentatie

presentatie

presentatie

U heeft vast weleens meegemaakt dat een 3D model na import in SketchUp zich vreemd ‘gedroeg’. Een schokkende en flikkerende geometrie bij beweging bijvoorbeeld of het ontstaan van ongewenste doorsneden tijdens het navigeren.

SketchUp weergaveprobleemSketchUp weergaveprobleem 2

Dit soort weergaveproblemen worden meestal veroorzaakt doordat de geometrie erg ver van het model origin punt staat. SketchUp werkt met afstanden van een aantal meters. Afstanden van enkele kilometers is dus al erg ver. Gelukkig is het probleem vaak goed op te lossen door o.a. het object dichterbij het origin punt te plaatsen. Een uitgebreide video met uitleg hoe dit het beste gedaan kan worden is hier te vinden: video weergaveprobleem.

Ook kan het helpen door een keer maximaal uit- of in te zoomen of te wisselen tussen Perspective View en Parallel Projection. Daarnaast is het altijd raadzaam om het model zo schoon mogelijk te houden. Door overbodige (verborgen) onderdelen te verwijderen wordt de bestandsgrootte aanzienlijk verkleind en is de belasting van de videokaart ook een stuk kleiner. Hierdoor werkt SketchUp soepeler en zijn er minder weergaveproblemen.

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 – 314 44 10.

Nieuws

Over MacroCad

  • MacroCad biedt integrale oplossingen op het gebied van 2D (CAD) tekenen, 3D modelleren, 3D visualisatie, 3D printing en workflow & beheer van het gehele ontwerpproces. Dit doen wij met veel kennis, ervaring en passie voor het vak. Het ontwerpproces kent vele toepassingen en elke toepassing vraagt om een eigen oplossing. Onze oplossing bestaat onder andere uit het verzorgen van trainingen, consultancy, implementatie, support en het leveren van software en hardware. Persoonlijk contact en service staan bij ons voorop.

Acties

Zoek&Vind

Privacy- en Cookiebeleid