In het Welkom scherm van SketchUp wordt altijd een lijst van recent geopende bestanden weergegeven. Deze worden onthouden in een zogeheten registry key.

startscherm SU

Deze lijst kan in de Windows versie geleegd worden als dit bijvoorbeeld wenselijk is in verband met privacy gevoelige bestanden. Dit gaat als volgt: Open de Opdrachtprompt door in het Zoeken venster van Windows cmd in typen en dan in de lijst te kiezen voor de app Opdrachtprompt. Vervolgens wordt er een DOS scherm geopend.

Opdrachtprompt 1

Type hier (of kopieer) de volgende tekst in en vervang xx voor het versienummer van de SketchUp die wordt gebruikt: reg delete "HKCU\SOFTWARE\SketchUp\SketchUp 20xx\Recent File List

 Opdrachtprompt 2

Opdrachtprompt 3

Als met een Enter deze opdracht uitgevoerd wordt, zal er een controle vraag gesteld worden die met Yes (+ Enter) bevestigd moet worden om de Recent Files lijst te verwijderen.

Opdrachtprompt 4

Wanneer de bewerking is voltooid kan de Opdrachtpromt afgesloten worden. Bij de volgende keer opstarten van SketchUp zal in het opstartscherm de Recent Files lijst dan ook leeg zijn.